Näkymät navigointi

Tapahtuma Views Navigation

Tänään

Luonnonkukkapäivän retki

Luonnonkukkapäivän retkellä tutustutaan kukkaniityn elämään. Piirros: Seppo Leinonen Oriveden seudun luonnonsuojeluyhdistys järjestää Luonnonkukkapäivän retken sunnuntaina Pihlan päivänä 14.6.2020. Vuoden teemakasvina on pihlaja. Retkioppaana hortonomi Esa Kallio. Tarkemmat tiedot retkestä ja retkikohteesta kesäkuun alussa Jyrki Heimoselta, Jyrki.heimonen@aarnipaja.fi, puh. 050 5500 369... (LUE LISÄÄ)

LINTUKÄVELY Pappilanniemessä perjantaina 20.5. klo 18

Satamaranta 147 Orivesi Satamaranta 147, Orivesi

Oriveden Seudun Luonnonsuojeluyhdistyksen järjestämä lintukävely Orivedellä Pappilanniemen ja Pappilanlahden maisemissa 20.5.2022. Pappilanniemi ympäristöineen on tunnettu monipuolisesta linnustostaan. Kaulushaikaran puhaltelut kuuluvat alkukesän iltaan, ja kalasääsket käyvät kalassa Pappilanlahdella. Kävelyn oppaana toimii Kari Salo. Kävelyn kokoontumispaikkana on Satamarannan pysäköintipaikka lintutornin paikalle vievän... (LUE LISÄÄ)

Luonnonkukkien päivän retki sunnuntaina 19.6.2022

Retkikohde: Yksityinen luonnonsuojelualue nimeltään Lintukuusikko. Kokoontuminen: Kimppakyyteihin Oriveden Kampuksella, Koulutie 5 klo 9.30. Kohteeseen voi tulla suoraankin: Pikku-Miekantie 6, 35300 Orivesi. Retkiaika: Klo 10–12. Kuvaus: Retkeilemme alueen vanhahkon kuusimetsän ja lehtipuuvaltaisen sekametsän lisäksi noronotkelmassa sekä pihapiirin niityllä. Hortonomi Esa Kallio... (LUE LISÄÄ)

Kumpi on älykkäämpi, ihminen vai eläin?

Oriveden kirjasto Keskustie 23, Orivesi

Eläintieteilijä Jussi Viitala kertoo eläinten ja ihmisten älykkyydestä tiistaina 29.11. klo 18 – 19.30. – Oriveden kirjasto, Keskustie 23, Orivesi Eläimet ovat paljon älykkäämpiä, kuin yleensä uskotaan, ja älyä löytyy hyvin yllättävistäkin suunnista. Mikä on älykkäin laji riippuu siitä, millaista... (LUE LISÄÄ)

Tunnetko puiden asukkaat? – Petri Keto-Tokoin esitys Oriveden kirjastolla 21.2.

Oriveden kirjasto Keskustie 23, Orivesi

Suomen metsissä on vähän puulajeja, mutta niillä elää noin 12 000 eliölajia! Metsien ihmeellisestä monimuotoisuudesta saapuu kertomaan metsäekologian lehtori, kirjailija Petri Keto-Tokoi.  Oriveden kirjasto 21.2.2023 klo 17.30 Vapaa pääsy – Tervetuloa! Keto-Tokoi on kirjoittanut yhdessä Juha Siitosen kanssa teoksen Puiden asukkaat —... (LUE LISÄÄ)

Olavi Kalkon LINTUKUVIA

Oriveden Kampus Koulutie 5, Orivesi, Suomi

tiistaina 28.3.2023 klo 18–19.30 Oriveden Kampuksella, Koulutie 5 Lintukonkari Olavi Kalkko pitää lintuaiheisen valokuvaesityksen luonnonsuojelu-yhdistyksen vuosikokouksen aluksi. Kuvat on otettu lähinnä viime vuoden aikana. Lintukuvaaja Olavi Kalkko on luontokuvannut jo yli 50 vuotta, ja hän on toiminut myös tuomarina kilpailuissa.... (LUE LISÄÄ)

LINNUNPÖNTTÖTALKOOT

Vehkalahden vanha koulu Joenmutka 1, Orivesi as.

Tule rakentamaan pönttöjä – saat niitä mukaasi! Vehkalahden koululla lauantaina 22.4.2023 klo 11–15 Teemme talkoilla lautapönttöjä lähinnä pikkulinnuille sekä mm. myös muutamia telkän- ja pöllönpönttöjä. Luonnonsuojeluyhdistys tarjoaa rakennusaineet ja hyvät neuvot. Tule ja rakenna omasi! Kun tulet käymään talkoissa, saat... (LUE LISÄÄ)

Lintutornitapahtuma

Lisätietoja karihk.salo@kolumbus.fi, puh. 040 737 0952.

Linja-autoretki Karkalin luonnonpuistoon

Kaikille avoin yleisöretki Karkalin luonnonpuistoon Lohjalle lähtee klo 8.00 Oriveden yhteiskoululta, osoite Opintie 1. Takaisin Orivedellä olemme viimeistään klo 21. Matkaamme luonnonpuistoon Luopioisten Linja Oy:n bussilla. Matkalla pidämme sopivia taukoja. Karkalin luonnonpuisto on yksi Etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista, ja se on... (LUE LISÄÄ)

Luonnonkukkien päivän retki Eräjärven Vihossuolle

Vihossuo on räme, joten ota pitkävartiset kumisaappaat mukaan. Oppaana toimii hortonomi Esa Kallio. Lähtö kimppakyydeillä Oriveden Kampukselta klo 9.30, Koulutie 5. Itse retki alkaa Vihasjärven koululta. Kahvittelumahdollisuus. Lisätietoja karihk.salo@kolumbus.fi, p. 040 737 0952.