Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Linja-autoretki Karkalin luonnonpuistoon

18. toukokuun

Kaikille avoin yleisöretki Karkalin luonnonpuistoon Lohjalle lähtee klo 8.00 Oriveden yhteiskoululta, osoite Opintie 1. Takaisin Orivedellä olemme viimeistään klo 21. Matkaamme luonnonpuistoon Luopioisten Linja Oy:n bussilla. Matkalla pidämme sopivia taukoja.

Karkalin luonnonpuisto on yksi Etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista, ja se on suojeltu vuonna 1964. Luonnonpuisto on rauhoitettu ensisijaisesti luonnon täydellistä suojelemista ja tieteellistä tutkimusta varten. Toisin kuin luonnonpuistot yleensä, Karkalin luonnonpuisto on avoinna myös retkeilijöille. Puistoon saa kuitenkin tutustua vain viitoitetulta reitiltä. Käymme Karkalin niemellä myös Suomen suurimmalla kalkkikiviluolalla eli Torholan luolalla. 

Retkioppaina toimivat Oriveden seudun luonnonsuojeluyhdistyksestä hortonomi Esa Kallio ja lintuasiantuntijana Kari Salo. Lohjalaisia oppaita ovat biologi Risto Murto, joka kertoo myös Karkalin historiasta, sekä BirdLife Suomen tiedottaja ja Linnut-lehden päätoimittaja Jan Södersved.

Ota omat eväät mukaan. Karkalissa on reitin varrella niitty, jossa on penkit ja pöydät ruokailua varten.

Retken hinta on 25 €. Säänmukainen retkivarustus ja hyvät retkijalkineet. Bussi voi ottaa kyytiläisiä matkan varrelta Eräjärveltä ja etukäteen sovittaessa myös Eräjärventien varrelta. Samoin palatessa bussi voi pysähtyä Eräjärven keskustassa.

Poimimme retkeläisiä myös Tampereelta Sääksjärven liittymästä.

Sitova ilmoittautuminen viimeistään 15.5. klo 12 mennessä Pekka Heikuralle, p. 040 126 4720 tai pekka.j.heikura[at]gmail.com

Tiedot

Päivämäärä:
18. toukokuun