Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Elämää karhumetsässä

21.11.2019 klo 18:00 - 19:30

Toimittaja, kirjailija Kimmo Ohtonen vie meidät retkelle maamme kansalliseläin karhun metsään. Kuvien ja tarinoiden kautta pääsemme seuraamaan karhun ja monen muun metsäneläimen arkea ympäri vuoden.

Olemme kulkeneet samoja polkuja karhun kanssa jo siitä lähtien, kun ensimmäiset ihmiset astuivat tälle niemelle noin 11 000 vuotta sitten. Mutta minkälaista kontion elämä on nykyään maamme metsissä, jotka se jakaa ihmisen kanssa? Kimmo pohtii myös metsän merkitystä nykyajan ihmiselle ja sitä, miltä Suomen metsäluonnon tulevaisuus näyttää.

Kimmo Ohtonen on suomalainen toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja. Monelle hän tuli alun perin tutuksi syksyllä 2012 uituaan uhanalaisen saimaannorpan hyväksi yli 140 km Saimaan vesissä. Norppauinti keräsi varoja norpan suojeluun, ja tätä työtä Kimmo jatkaa edelleen, tosin useimmiten rannalta käsin. Hänen esikoiskirjansa Karhu voimaeläin julkaistiin keväällä 2016. Siinä hän kertoo omakohtaisten tarinoidensa kautta karhun sielunmaailmasta. Teos oli Tieto-Finlandia -ehdokkaana ja voitti Lukija-Finlandian.

Kimmo Ohtonen on myös tuttu useista televisio-ohjelmista. Viimeisimmässä, MTV3:lla esitetyssä Villien jäljillä -sarjassa Kimmo ja koomikko Pirjo Heikkilä tutustuttivat katsojat maailman uhanalaisten eläinten elämään. Vuonna 2016 Yle:llä pyörinyt kuusiosainen dokumenttisarja Katoava Pohjola oli monen vuoden työn tulos. Sarjassa Kimmo seikkaili eri puolilla Pohjolaa, Grönlannista Islantiin ja Huippuvuorilta Suomen Lappiin, ja tutki ihmisen suhdetta luontoon nykymaailman menossa.

Tilaisuuden järjestää Oriveden seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Oriveden kirjasto.

[pdf-embedder url=”https://orivedenluonto.fi/wp-content/uploads/2019/11/OSLSY_Kimmo_Ohtonen_2019_netti.pdf”]

Tiedot

Päivämäärä:
21.11.2019
Aika:
18:00 - 19:30

Tapahtumapaikka

Oriveden kirjasto
Keskustie 23
Orivesi, 35300
+ Google Map